Fotoğrafçılıkta En Yaygın 5 Zorluk

(*5*)

Kendin Yap Fotoğrafçılık Zorlukları: Yaratıcı Sınırlarınızı Zorlamak

Kendin Yap Fotoğrafçılık Zorlukları: Yaratıcı Sınırlarınızı Zorlamak

II. Fotoğrafçılık zorlukları türleri
III. Fotoğrafçılıkla alakalı zorlukları üstlenmenin yararları
IV. Bir fotoğrafçılık mücadelesi iyi mi seçilir
V. Fotoğrafçılık mücadelesine iyi mi hazırlanılır?
VI. Fotoğrafçılık mücadelesi esnasında iyi mi motive olunur?
VII. Fotoğrafçılıkta zorlukların üstesinden iyi mi gelinir?
VIII. Fotoğrafçılık zorluklarınızı başkalarıyla iyi mi paylaşabilirsiniz?
IX. Fotoğrafçılıkla alakalı zorluklar için kaynaklar
Malum Sorular

Antet Özellikler
DIY Fotoğrafçılık Zorlukları Yaratıcı Sınırlarınızı Zorlamak
Yaratıcı Fotoğrafçılık Ilham
Fotoğrafçılık İlhamı İpuçları
Fotoğrafçılık İpuçları Teknikler

Kendin Yap Fotoğrafçılık Zorlukları: Yaratıcı Sınırlarınızı Zorlamak

Fotoğrafçılık, anları yakalamamıza ve bu tarz şeyleri başkalarıyla paylaşmamıza imkan tanıdıkları olan yaratıcı bir sanat formudur. Bu sıkıntılı ve ödüllendirici bir hobi olabilir, sadece hem de bir tekdüzeliğe saplanmak da basit olabilir. Yaratıcı sınırlarınızı zorlamanın ve yeni fotoğrafçılık tekniklerini öğrenmenin yollarını arıyorsanız, fotoğrafçılık mücadelesine katılmak tam da bunu yapmanın mükemmel bir yolu olabilir.

Fotoğrafçılık mücadelesi, fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmek amacıyla kendiniz için belirlediğiniz bir takım vazife ya da hedeftir. Zorluklar, bir ay süresince her gün resim çekmekten, portre ya da görünüm benzer biçimde muayyen bir resim çeşidini çekmeye kadar her şey olabilir.

Fotoğrafçılık mücadelesine katılmanın birçok faydası vardır. Zorluklar size şu mevzularda destek olabilir:

  • Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirin
  • Yeni teknikler öğrenin
  • Yaratıcı sınırlarınızı zorlayın
  • Motivasyonunuzu koruyun
  • İyi eğlenceler

Fotoğrafçılık hikayesinde bir meydan okumayla ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birçok kaynak bulunmaktadır. Zorlukları internette, kitaplarda ve hatta dergilerde bulabilirsiniz.

Bu makalede, değişik fotoğrafçılık güçlük türlerini, bir zorluğu üstlenmenin faydalarını, bir mücadelenin iyi mi seçileceğini, bir mücadeleye iyi mi hazırlanılacağını ve bir savaşım esnasında iyi mi motive olunacağını tartışacağız. Ek olarak fotoğrafçılıktaki zorlukların iyi mi üstesinden gelineceği ve fotoğrafçılıkla alakalı zorluklarınızı başkalarıyla iyi mi paylaşacağınız hikayesinde da ipuçları vereceğiz.

II. Fotoğrafçılık zorlukları türleri

İlgi alanlarınıza ve yetenek seviyenize bağlı olarak üstlenebileceğiniz birçok değişik türde fotoğrafçılık mücadelesi vardır. Birtakım popüler güçlük türleri şunlardır:

  • Konulu zorluklar: Bu zorluklar, “siyah beyaz” ya da “tabiat” benzer biçimde muayyen bir tema üstünde resim çekmenizi gerektirir.
  • Teknik zorluklar: Bu zorluklar, yavaş deklanşör hızıyla çekim yapmak ya da makro lens kullanmak benzer biçimde muayyen teknikleri ya da ekipmanı kullanmanızı gerektirir.
  • Yaratıcı zorluklar: Bu zorluklar, kalıpların haricinde düşünmenizi ve resim çekmenin yeni ve yenilikçi yollarını bulmanızı gerektirir.
  • İşbirliğine dayalı zorluklar: Bu zorluklar, bir takım resim ya da tek bir proje kurmak için öteki fotoğrafçılarla beraber emek harcamayı ihtiva eder.

İlgi alanlarınız ya da yetenek düzeyiniz kesinlikle, sizin için bir fotoğrafçılık mücadelesi var. Bundan dolayı, mevcut değişik güçlük türlerini keşfetmeye birazcık vakit ayırın ve sizi heyecanlandıran birini bulun.

II. Fotoğrafçılık zorlukları türleri

Her birinin kendine has zorlukları ve ödülleri olan birçok değişik fotoğrafçılık mücadelesi türü mevcuttur. En popüler fotoğrafçılık güçlük türlerinden bazıları şunlardır:

  • Günlük zorluklar
  • Haftalık zorluklar
  • Aylık zorluklar
  • Sene boyu devam eden zorluklar
  • Konulu zorluklar
  • Kendi haline empoze edilen zorluklar

Her güçlük türünün kendine gore avantajları ve dezavantajları vardır. Günlük zorluklar, her gün resim çekme alışkanlığı kazanmanın mükemmel bir yoludur; haftalık zorluklar ise zamanla becerilerinizi geliştirmenize destek olabilir. Aylık meydan okumalar, muayyen bir temaya ya da tekniğe odaklanmanın mükemmel bir yolu olabilir ve sene boyu devam eden meydan okumalar, kendinize meydan okumanın ve ne kadar gelişebileceğinizi görmenin mükemmel bir yolu olabilir.

Konulu meydan okumalar, değişik fotoğrafçılık tarzlarını denemenin keyifli bir yolu olabilir; kendi kendinize meydan okuduğunuz meydan okumalar ise kendinizi konfor alanınızın dışına itmenin mükemmel bir yolu olabilir. Sonuçta, en iyi fotoğrafçılık mücadelesi türü, en oldukça keyif alacağınız ve fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmenize destek olacak olandır.

Kendin Yap Fotoğrafçılık Zorlukları: Yaratıcı Sınırlarınızı Zorlamak

V. Fotoğrafçılık mücadelesine iyi mi hazırlanılır?

Fotoğrafçılık mücadelesine hazırlanmak, kendinizi başarıya hazırlamanıza destek olabilir. Hazırlanmak için yapabileceğiniz birkaç şey:

  • Yetenek seviyenize müsait bir güçlük seçin. Şayet yeni başlıyorsanız, oldukça zor olmayan bir mücadeleyi kura çekmek isteyebilirsiniz. Şayet daha deneyimliyseniz, sizi yeni şeyler öğrenmeye itecek bir mücadeleyi kura çekmek isteyebilirsiniz.
  • Kendinize hedefler belirleyin. Mücadeleyi tamamlayarak neyi başarmak istiyorsunuz? Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmek talep eder misiniz? Çalışmalarınızın bir portföyünü kurmak talep eder misiniz? Neyi başarmak istediğinizi öğrendikten sonrasında hedeflerinize ulaşmak için bir plan oluşturabilirsiniz.
  • Araştırmanı yap. Seçtiğiniz güçlük hakkındaki olası olduğunca oldukça şey öğrenin. Bu, kuralları ve gereklilikleri anlamanıza destek olacak ve hem de fotoğraflarınız için düşünce üretmenize de destek olacaktır.
  • Ergonomik yapın, ergonomik yapın, ergonomik yapın! Ne kadar oldukça ergonomik yapmış olursanız fotoğraflarınız o denli iyi olur. Her gün birkaç dakikalığına da olsa ergonomik meydana getirmeye vakit ayırdığınızdan güvenli olun.

VI. Fotoğrafçılık mücadelesi esnasında iyi mi motive olunur?

Bilhassa uzun vadeli projeler üstünde çalışmaya alışkın değilseniz, bir fotoğrafçılık mücadelesi esnasında motive kalmak zor olabilir. Sadece doğru yolda kalmanıza destek olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Ilk olarak kendinize realist hedefler belirlemeniz önemlidir. Şayet hedefinizi oldukça yükseğe koyarsanız, cesaretinizin kırılması ve pes etmeniz daha ihtimaller içindedir. Bunun yerine, genel hedefinize doğru ilerlemenize destek olacak ufak, ulaşılabilir hedeflere odaklanın.

İkincisi, bir yardımcı sistemi bulmak önemlidir. İster arkadaşlarınız, talep eder aileniz, talep eder çevrimiçi forumlar olsun, sizi cesaretlendirecek ve repertuvar sahibi kalmanıza destek olacak insanlara haiz olmak büyük bir ayrım yaratabilir.

En son, fotoğrafçılığın keyifli olması icap ettiğini anımsamak önemlidir. Şayet eğlenmiyorsanız motive olmanız zor olacaktır. Bu nedenle ara verin, değişik teknikleri kontrol edin ve periyodu eğlenceli hale getirmenin yollarını bulun.

Bu ipuçlarını takip ederek bir sonraki fotoğrafçılık mücadelenizde motive kalma şansınızı artırabilirsiniz.

VII. Fotoğrafçılıkta zorlukların üstesinden iyi mi gelinir?

Fotoğrafçılık sıkıntılı bir sanattır ve bazı zamanlar pes etmek isteyeceğiniz zamanlar olacaktır. Sadece her insanın zorluklarla karşılaştığını ve mühim olanın onlarla iyi mi başa çıktığınızı unutmamak önemlidir. Fotoğrafçılıktaki zorlukların üstesinden gelmek için işte birkaç ipucu:

  • Yardım istemekten korkmayın. Muayyen bir teknikle zorlanıyorsanız bir arkadaşınızdan, aile üyenizden ya da ustalaşmış fotoğrafçıdan yardım istemekten çekinmeyin. Ek olarak yeni teknikler öğrenmenize ve becerilerinizi geliştirmenize destek olabilecek birçok çevrimiçi kaynak da bulunmaktadır.
  • Sabırlı ol. Bir fotoğrafçı olarak becerilerinizi geliştirmek vakit alır. Neticeleri derhal göremezseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek ergonomik meydana getirmeye devam edin ve nihayetinde iyileşme görmüş olacaksınız.
  • Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın. Sizden daha kabiliyetli öteki fotoğrafçıları gördüğünüzde cesaretinizin kırılması kolaydır. Sadece her insanın fotoğrafçılık yolculuğunda değişik bir aşamada bulunduğunu unutmamak önemlidir. Kendi ilerlemenize odaklanın ve öteki insanların ne meydana getirdiği hikayesinde endişelenmeyin.
  • İyi eğlenceler! Fotoğrafçılık eğlenceli olmalı, bu nedenle eğlendiğinizden güvenli olun. Şayet eğlenmiyorsanız, ara verip başka bir şey yapmanın tarihi gelmiştir.

Ihmal etmeyin, fotoğrafçılıkta hepimiz zorluklarla karşılaşır. Mühim olan onlarla iyi mi başa çıktığındır. Bu ipuçlarını takip ederek karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelebilir ve daha iyi bir fotoğrafçı olabilirsiniz.

Fotoğrafçılık zorluklarınızı başkalarıyla iyi mi paylaşabilirsiniz?

Bir fotoğrafçılık yarışmasını tamamladıktan sonrasında çalışmanızı başkalarıyla paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu, çalışmanız hakkındaki geri bildirim almanın, öteki fotoğrafçılarla irtibat kurmanın ve başkalarına kendi zorluklarını üstlenmeleri hikayesinde esin vermenin mükemmel bir yolu olabilir. Fotoğrafçılık zorluklarınızı başkalarıyla paylaşmanın birkaç değişik yolu vardır:

  • Fotoğraflarınızı toplumsal medyada yayınlayın
  • Fotoğraflarınızı bir resim yarışmasına gönderin
  • Tecrübeniz hakkındaki bir blog yazısı oluşturun
  • Bir resim dergisi için yazı yazın
  • Yöresel bir fotoğrafçılık buluşmasında sunum yapın

Fotoğrafçılık zorluklarınızı iyi mi paylaşmayı seçerseniz seçin, diğerlerinin daha çok informasyon edinebilmesi ve bizzat katılabilmesi için mücadelenize bir irtibat eklediğinizden güvenli olun.

IX. Fotoğrafçılıkla alakalı zorluklar için kaynaklar

Fotoğrafçılıkla alakalı zorlukları bulmak için kullanabileceğiniz birtakım kaynaklar:

Resim yarışmalarını Instagram ve Feysbuk benzer biçimde toplumsal medyada da bulabilirsiniz. Katılabileceğiniz muhtelif zorlukları bulmak için #photographychallenge ya da #photochallenge etiketini aramanız kafi.

S: Fotoğrafçılıkla alakalı zorlukları üstlenmenin birtakım yararları nedir?

C: Fotoğrafçılıkla alakalı zorlukları üstlenmenin aşağıdakiler dahil pek oldukça faydası vardır:

  • Yeni beceriler öğrenmek
  • Yaratıcılığınızı geliştirmek
  • Sınırlarınızı zorlamak
  • Çekime idame etmek için kendinizi motive edin
  • Öteki fotoğrafçılarla irtibat kurma

S: Benim için doğru olan fotoğrafçılık mücadelesini iyi mi seçerim?

C: Bir fotoğrafçılık mücadelesi seçerken alaka alanlarınızı ve yetenek düzeyinizi dikkate almak önemlidir. Birtakım zorluklar yeni başlayanlar için tasarlanmıştır, bazıları ise daha zor olsa gerek. Heyecanlandığınız ve tamamlamak için motive olacağınız bir savaşım seçmeniz de önemlidir.

S: Fotoğrafçılık mücadelesi esnasında iyi mi motive olurum?

C: Fotoğrafçılık mücadelesi esnasında motive kalmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Realist hedefler belirleyin
  • Başarılarınızı kutlayın
  • Bir yardımcı sistemi bulun
  • Yardım istemekten korkmayın

Leave a Comment